Loading...

Coronet Peak Entrance

Coronet Peak Entrance

Coronet Peak Entrance

For many visitors this is the first expedience to Coronet Peak is the main entrance to the base lodge facilities before venturing out onto the slopes. We therefore felt that the main entrance required special attention and had to be clear, dynamic and strong in design, that would help emphasise the alpine character. We also had to design with materials that would with stand the test of time and general wear and tear of daily ski field use.

Our design is based around the use of strong simple materials and forms that are appropriate to the alpine setting. Key design elements included; retention of the existing stone retaining wall with the integration of a series of external steps to provide better pedestrian circulation, terraced planting and relocation of existing flag poles to break the form of large retaining walls, various landscape designed features and seating areas, plus appropriate layout of external spaces to provide suitable vehicle and drop off areas.


Related Projects